Kom erachter welk type motorhelm het beste bij je past

Ben je een gepassioneerde motorrijder en ben je op zoek naar een helm die perfect bij jou, je motor en je motorpak past? Dan is het interessant om van tevoren al meer informatie over de mogelijkheden voor je motorhelm op te doen. Je kunt namelijk uit verschillende soorten kiezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een systeemhelm, integraalhelm of crosshelm? Op deze pagina lees je uit welk type helmen je kunt kiezen en waar je nog meer over na dient te denken als je een motorhelm gaat kopen.

Uit welk type motorhelmen kun je allemaal kiezen?

Motorhelmen heb je in alle soorten, maten en kleuren. De meest voorkomende helmen zijn de systeemhelmen. Dit is een combinatie tussen een integraalhelm en een open helm. Je kunt het kinstuk omhoog klappen wanneer je dat fijner vindt. Wil je meer veiligheid garanderen, dan klap je de helm helemaal dicht. De aller veiligste keuze is een integraalhelm. Deze helm beschermt je hele hoofd rondom en je kunt er ook een zonnevizier in laten zetten, die ervoor zorgt dat je nog steeds goed zicht hebt als je in de volle zon rijdt.

Denk aan deze extra’s voordat je een definitieve keuze maakt

Draag je in het dagelijks leven een bril of wil je tijdens een zonnige dag op de motor graag een zonnebril dragen? Dan is het belangrijk dat je hier rekening mee houdt tijdens de aanschaf van een motorhelm. Neem je zonnebril of bril mee als je motorhelmen gaat passen. De meeste motorhelmen passen goed wanneer je een bril draagt, maar dit geldt niet voor ieder model. Je kunt dus maar beter het zekere voor het onzekere nemen. Verder kun je nadenken over windruis en of je dit wel of niet wil horen tijdens het motorrijden. Wil je zo stil mogelijk rijden? Kies dan voor een integraalhelm.