Als particulier of privé een incassobureau inschakelen? Dat kan!

Moet je nog geld ontvangen of is er een klant die zijn rekening nog niet heeft betaalt, terwijl de betalingstermijn al behoorlijk is overschreden? In dit geval kan het zeker een aanrader zijn om een incassobureau in te schakelen. Een incassobureau inschakelen biedt niet alleen heel veel voordelen, maar zorgt ook voor heel veel gemak en rust. Je kiest immers voor een ervaren partij met de juiste tools en mogelijkheden om een goede oplossing te bieden! Hier lees je alles over het inschakelen van een incassobureau.

De mogelijkheden met een incassobureau

Er zijn verschillende situaties, zowel privé als particulier, waarin het mogelijk is om over te gaan op het inschakelen van een incassobureau. Een incassobureau start een incassotraject meteen en neemt direct contact op met de persoon waarbij de schuld open staat. In dit geval worden de wettelijke verplichtingen in acht genomen. Het maakt hierbij niet uit om wat voor soort schuld het precies gaat: als schuldeiser doe je er goed aan om een incassobureau in te schakelen.

Het bureau in kwestie maakt gebruik van verschillende tools: er kunnen aanmaningen verstuurd worden, maar het is ook mogelijk dat een gerechtsdeurwaarder bij de deur langsgaat om een dagvaarding af te leveren. Tot slot kan een incassobureau ook een gerechtelijke procedure starten en uiteindelijk ook het vonnis van de rechtszaak verzilveren. Je bent sneller verzekerd van actie, terwijl jij je verder niet met deze zaak bezig hoeft te houden.

Altijd en overal een incassobureau inschakelen en andere voordelen

Een incassobureau of gerechtsdeurwaarder brengt veel voordelen met zich mee. In de eerste plaats kies je voor een snelle en werkende manier om een schuld te vereffenen. Daarnaast wordt al het werk uit jouw handen genomen en heb je hier zelf geen omkijken meer naar. Je bent tot slot altijd in staat om een incassobureau eenmalig in te schakelen: je hebt hiervoor geen contract nodig.