Dit heeft een thuiswerkende ondernemer nodig

Veel ondernemers en hun collega’s werken vanuit huis. Dit klinkt ideaal, maar er zijn wel dingen om rekening mee te houden. Voor thuiswerkers zijn er af en toe wat obstakels, maar gelukkig zijn er een aantal dingen die het thuiswerken een stuk makkelijker maken.

1.Organiseer je werkomgeving

Een opgeruimde werkomgeving is een opgeruimd hoofd. Door je werkplek netjes te houden, concentreer je je veel beter en heb je veel meer rust in je hoofd. Koop een mooi bureau met goede bureaustoel en zet bijvoorbeeld een leuk plantje op je bureau. Zorg ervoor dat er niet te veel in de ruimte staat wat voor afleiding zorgt.

2. Ga weg tijdens je pauze

 Het is verleidelijk om tijdens je pauze even snel een broodje en kopje koffie te pakken en weer aan het zelfde bureau te zitten. Probeer dit echter niet te doen. Maak je van keuken en woonkamer je kantine. Zorg voor een mooi koffiezetapparaat, die je goed schoonmaakt met een koffiemachine ontkalker en haal wat lekkers te eten in huis. Loop na je lunch nog even een klein rondje buiten. Zo heb je echt het gevoel dat je pauze hebt gehad.

3. Sociaal contact behouden

Op je thuiskantoor heb je waarschijnlijk geen collega’s om je heen waar je even mee naar de koffiehoek loopt. We houden van sociaal contant op ons werk en thuis missen we dat soms. Plan met je collega’s in om even de videobellen of als ze in de buurt wonen een rondje te lopen. Zo voel je je minder alleen en heb je meer het gevoel dat je samenwerkt.