Get creative en start je eigen sieradenlijn

Sieraden zijn altijd een perfect cadeau. Of het nu voor je vader, je broer, een vriend of collega is. Met sieraden zit je altijd goed. Het wordt alleen maar leuker als je vertelt dat je ze zelf hebt gemaakt! Zo krijgt het sieraad een mooiere betekenis. Lijkt het je wat? Lees dan snel verder!

Je zal eerst het een en ander moeten proberen voor je weet wat typerend wordt voor jouw merk of sieradenlijn. Houd je van natuurlijke materialen, zoals hout, natuursteen en leer? Of ben je meer van de luxe schakelarmbanden van rvs? Misschien kun je wel je eigen draai geven aan beide stijlen. Door er een kenmerkend bedeltje aan te hangen bijvoorbeeld. Neem eens een kijkje bij de bedeltjes groothandel, met zo’n ruim assortiment vind je vast en zeker iets wat je bevalt.

Tijd om in te slaan! Als je weet wat je wilt kun je gerichter gaan inkopen. Start bijvoorbeeld met een aantal verschillende kralen, bedels, sloten, buigringen en wat rijgmateriaal. Let er bij het kiezen van rijgmateriaal op dat je rijgmateriaal niet dikker is dan het rijggat van de kralen.

Je eerste creaties wil je natuurlijk leuk verpakken, zodat het uitpakken een feestje wordt. Daarnaast zien je sieraden er nu eenmaal net wat chiquer en professioneler uit als ze verpakt zijn in een mooi doosje of zakje. Hier kun je bijvoorbeeld weer een sticker op plakken met je merknaam.

Je vader, broer, vrienden of collega’s willen vast en zeker jouw eerste creaties uitproberen. Nazorg is in deze fase heel belangrijk. Dragen ze het bijvoorbeeld niet zo vaak? Probeer dan te achterhalen waar dat aan ligt. Misschien is de maat niet goed, of krijgen ze het niet makkelijk zelf aan. Dat zijn allemaal leermomenten voor je volgende collectie! Succes en bovenal; veel plezier!