Het kiezen van de juiste pallet

Een pallet versturen is een goede methode om veel goederen tegelijkertijd te verplaatsen. Alleen welke pallet het beste is voor uw zending af van een aantal factoren. In deze blog wordt uitgelegd hoe u de keuze maakt.  

Welk materiaalpallet heb ik nodig? 

Een houten pallet is de goedkoopste oplossing. Deze pallet is in vele modellen en maten leverbaar. Deze pallet is herbruikbaar en gemakkelijk te repareren. Heeft u echter te maken met een hygiënische werkomgeving waar gewerkt wordt volgens HACCP richtlijnen, dan is een houten pallet niet voldoende. Omdat kunststof pallets gemakkelijk schoon te maken zijn en geen vocht opnemen, zult u met deze pallets moeten werken. Als u te maken heeft met vliegreizen, kan het handig zijn om met kartonnen pallets te werken. Ze zijn licht van gewicht, wat ze qua kosten aantrekkelijk maakt voor vliegreizen.  

Hoeveel gewicht moet de pallet dragen? 

Om te bepalen welk type pallet u nodig heeft, is het belangrijk om te weten hoe zwaar de pallet wordt beladen. Let ook op de gewichtsverdeling op de pallet. Is het gewicht gelijkmatig verdeeld over de pallet? Kijk goed naar het totaalgewicht als u pallets gaat stapelen. Een pallet met brede planken, grote blokken en een omtreksbodem kan een grotere belasting aan dan een pallet met dunne planken en een open bodem. Per type pallets hebben we op onze website aangegeven hoeveel kilo ze kunnen vervoeren. 

Welke producten staan op de pallet? 

De keuze van een geschikte pallet is afhankelijk van het soort goederen dat binnenkomt. Naast het gewicht van het artikel, zoals hierboven beschreven, is bijvoorbeeld de maat van het artikel belangrijk. Als er kleine dozen op de pallet staan, laat de openingen op het bovendek dan niet te groot. Dynamische gewichtsbelasting, statische gewichtsbelasting, rekgewicht. Al deze factoren spelen een rol bij het kiezen van de juiste pallet. Vergeet de puntbelasting niet. Gewichtsbelasting – juiste keuze – manier om een pallet met lading te gebruiken.