Hoe corona invloed heeft op verzending van pakketten

De impact van het coronavirus op vertragingen in de verzending is vrij duidelijk in de transportsector. Velen vragen zich af waarom de verzending tijdens de pandemieën langzamer gaat en hoe ze op tijd een artikel kunnen bestellen. Anderen vragen zich weer af hoe ze wel op tijd een pakket naar het buitenland kunnen versturen. Lees de onderstaande blog om daar duidelijkheid over te krijgen.

De invloed van corona 

Nu meer dan ooit worden de logistieke en transportsector belangrijker. Het coronavirus heeft wereldwijd duizenden winkels gesloten, wat heeft geleid tot een toename van online winkelen en leveringen over de hele wereld. De logistieke sector past zich aan de meest actuele veranderingen aan en reageert snel om vertragingen door COVID-19 te voorkomen. Logistieke bedrijven en leveranciers doen er alles aan om vertragingen tijdens de pandemie te voorkomen. Vanwege de corona maatregelen van verschillende landen en het toegenomen aantal, is het pakket versturen buitenland niet meer zo eenvoudig.  

Vertraagde zendingen  

Vergrendelingsbeperkingen in elk land zijn de belangrijkste redenen waarom de verzending tijdens de pandemie langzamer gaat. Gedurende deze tijd kunnen er aanvullende regels gelden voor voertuigen die de grens overschrijden en ook aanvullende documenten die douanebeambten nodig hebben. Een andere reden voor vertraagde zendingen door COVID zijn veel vluchtschorsingen van verschillende maatschappijen. Sommige bedrijven werken om verschillende redenen met verminderde capaciteit: bedrijfsbeleid, overheidsbeperkingen, gezondheidsredenen. 

De juiste verzendservice 

Door de juiste verzendservice te kiezen, is er door COVID-19 minder kans op vertragingen in de bezorging van zendingen. In dergelijke situaties raden we om op Cheapcargo te vergelijken om een leveringsdienst te vinden die wereldwijde verzending biedt binnen 24-72 uur. Bij Cheapcargo houdt het team constant toezicht op de operaties en door met veel koeriers samen te werken zijn ze altijd in staat om genoeg service te geven als iemand problemen ondervindt met de bezorging.