Thuiswerken op een werkplek doe je zo!

We werken steeds meer thuis. Jij ook? Mooi! Helaas moeten we de vrijdagmiddagborrel missen, maar gelukkig zijn er ook pluspunten aan thuis werken. Zo scheelt het ontzettend veel reistijd en zijn de meeste medewerkers productiever. Uit onderzoek blijkt dat 92% evenveel werk verzet of zelfs meer werk. Slechts een kleine minderheid presteert thuis minder dan op kantoor. Echter, moet je wel met een aantal zaken rekening houden om je werkplek thuis compleet te maken. Hieronder enkele tips waaronder ook over de akoestiek in een ruimte en hoe je die kan verbeteren, onder andere met een Armstrong plafond.

De ruimte

Bij het creëren van een goede werkplek, is het belangrijk dat je rekening houdt met een aantal aspecten. Ten eerste is het belangrijk dat je de afleiding beperkt. Dat betekent dat het ook fijn is als de ruimte een goede akoestiek heeft. Een systeemplafond kan hierbij helpen. Een systeemplafond zorgt ervoor dat de akoestiek in een ruimte wordt verbeterd waardoor mensen zich beter kunnen concentreren. Een Armstrong plafond bestaat uit hoogwaardige plafondplaten. Het grote voordeel van een systeemplafond is dat het plafond makkelijk te plaatsen is en niet duur is. Daarnaast kan verlichting ook gemakkelijk geplaatst worden en kabels kunnen mooi weggewerkt worden.

Meubels

Het is belangrijk om een groot bureau te hebben, op de juiste hoogte (74-76 cm hoog). Zorg ervoor dat het bureau ongeveer 80 cm diep is zodat je je armen in 90 graden kan rusten op het bureau. Ook de hoogte van de stoel is essentieel voor een goede werkhouding. Je benen moeten ook een hoek van 90 graden aannemen en je voeten moeten op de grond kunnen rusten. Het is aan te raden om het bureau bij het raam te plaatsen zodat je van de zon kan genieten en vitaminen D op kan doen. Verder is het heel belangrijk om een bureau altijd netjes en opgeruimd te houden. Plaats ook hier en daar een plant. Een plant op je bureau zorgt ervoor dat je minder stress hebt.