Tips voor het versturen van zakelijke pakketten

Met de groei van zelfstandige ondernemers worden er dagelijks ontelbaar veel pakketten verstuurd. Ook zakelijke pakketten versturen wordt heel veel gedaan. Als je zelf eigenaar bent of denkt te starten met een zelfstandige onderneming of webshop, is het belangrijk om je in te lezen in de wereld van zakelijke pakketten versturen.

Goedkoper versturen

  1. Vergelijk diensten

Het aantal verzenddiensten zijn bijna net zoveel tegenwoordig als de hoeveelheid pakketjes die dagelijks worden verstuurd. Tenminste, zo kan het aanvoelen wanneer je net begint. De keuze uit verschillende verzenddiensten is zo groot. De eerste stap die je kan nemen om deze monsterlijke keuze te bedwingen is het opstellen van een wensenlijstje van wat jij belangrijk vindt in een verzenddienst. Goede punten om over na te denken zijn de verzendduur, pakketverzekering, milieu-overwegingen en uiteraard de prijs. Zet deze dingen onder elkaar in het lijstje. Om het zoeken nog makkelijker te maken zijn er veel websites waar je diensten kunt vergelijken bij zakelijke pakketten versturen.

  1. Hergebruik verpakkingsmateriaal

Als je zelf een pakketje van iets anders ontvangt of een pakketje wordt teruggestuurd, denk dan eens aan het hergebruiken van de doos en verpakkingsmateriaal. Bewaar de doos, verpakkingsmateriaal en bijvoorbeeld ook het opvulmateriaal van teruggestuurde of andere pakketjes. Dit bespaart niet alleen veel geld omdat je zelf geen nieuw verpakkingsmateriaal of dozen hoeft te kopen, maar het draagt ook nog eens bij aan het milieu.

Samenwerken met andere bedrijven

Een andere goede manier om de kosten te verminderen is door samen te werken met andere, vaak lokale zelfstandige ondernemingen. Zo kun je bijvoorbeeld elkaars pakketten bundelen. Vaak geldt bij verzendbedrijven: hoe meer pakketten je verstuurt, hoe minder je betaald per pakket. Een andere, interessante manier is om andere bedrijven en ondernemers jouw verzendkosten te laten betalen. Laat andere bedrijven en ondernemers bijvoorbeeld flyers of ander promotiemateriaal in de doos toen in ruil voor een kleine toeslag.