De voordelen van een bijzondere congreslocatie in de groene natuur

Er zijn tal van locaties om een congres te organiseren, voor één of meerdere dagen. Je kunt kiezen voor een congreslocatie in de stad of in de natuur, met of zonder hotelkamers, met of zonder restaurant en met veel of geen faciliteiten. Organiseer je een meerdaags congres, met veel of weinig personen en speelt de toegankelijkheid een rol? Wij leggen je uit waarom je in alle gevallen moet kiezen voor een bijzondere congreslocatie in de natuur.

Allereerst, op een congreslocatie in de natuur is er vaak gratis en ruim voldoende parkeergelegenheid. In de stad is het daarentegen vaak moeilijker of het kost geld om te parkeren.

Ten tweede, een groene omgeving komt de kwaliteit, creativiteit en effectiviteit van het congres vaak ten goede. Het is wetenschappelijk bewezen dat de vrije natuur een positief effect heeft op het brein van de mens. Voor, tijdens en na het congres lopen congresleden direct even de natuur in.

Ten derde, gezien de ruimte die congreslocaties in de natuur vaak hebben, is er veel mogelijk wat betreft teambuildingactiviteiten, wat voor een langere tijd een positief effect heeft op de werksfeer. Bovendien beschikken grotere hotel-congreslocaties in de natuur vaak over diverse sport- en wellnessfaciliteiten. Uitermate geschikt voor een meerdaags congres.

Kortom, voor een kwalitatief en effectief congres is een bijzondere congreslocatie in de natuur vaak beter geschikt. Buiten het congres om, profiteren de congresleden er bovendien ook nog van, omdat zij hierdoor vaak ontspannender huiswaarts gaan.