Alles wat je moet weten voordat je een kattenluik aanschaft

Een kattenluik in glas installeren is een slim idee. Deze tool kan niet alleen voordelen bieden voor je huisdier, maar ook voor jezelf. Je kunt dit handige hulpmiddel in de achterdeur installeren. Je kat heeft dus toegang tot je achtertuin. Een kattenluik leert je huisdier onafhankelijk te zijn, omdat ze naar buiten en naar binnen kunnen gaan zonder de huiseigenaar te storen. Bovendien kan de klep ook je huis beschermen, aangezien vreemde dieren je huis niet kunnen binnenkomen. Voordat je het kattenluik installeert, moet je echter nadenken over het type klep dat je wilt installeren.

Verschillende soorten kattenluiken

Wanneer je door de divers kattenluiken bladert, vindt je mogelijk veel opties. Zo vind je bijvoorbeeld handmatige kattenluiken, magnetische kattenluiken, kattenluiken met een microchip en kattenluiken in glas. Een handmatig kattenluik is handig omdat je katten kunnen komen en gaan wanneer ze maar willen, maar dit type klep kan niet voorkomen dat andere dieren toegang krijgen tot je huis. Het beste kattenluik dat je moet proberen, is een kattenluik met microchip. Dit kattenluik kan de microchip in je katten scannen om ze binnen te laten. Ook kan het je huis beschermen tegen ongewenste dieren. Je kunt deze microchip kattenluiken ook gebruiken als je veel katten in huis hebt.

Waar kun je een kattenluik installeren?

Nadat je hebt besloten welk type kattenluik je wilt kopen, moet je nu bepalen waar het kattenluik moet worden geplaatst. Het kattenluik is veelzijdig omdat je het in de deuren, ramen en muren kunt installeren. Je kunt het op de houten deur, glazen deur of zelfs in de PVC-deur installeren. Je dient het kattenluik te installeren op de plek waar de kat zonder schrik naar buiten kan. Het is prettiger als je de kattenluiken op meerdere plaatsen in je huis installeert. Zo kunnen je katten er gemakkelijk in en uit.