Enkele redenen waarom katten altijd het huis willen verlaten

Katten zijn actieve en nieuwsgierige dieren, daarom willen katten altijd het huis uit. Het gebruik van een kattenluik chip kan een manier zijn voor je kat om comfortabel naar buiten te komen en het huis binnen te gaan. Ook als je een kat in huis houdt, is het niet goed als de kat continu opgesloten zit. Er zijn momenten waarop katten het huis uit moeten om hun natuurlijke instincten te volgen, bijvoorbeeld wanneer een kat wil paren. Hier zijn enkele redenen waarom katten altijd het huis willen verlaten. Je moet die redenen kennen om je kat een gevoel van comfort te kunnen geven, zodat je kat zich niet gestrest voelt.

De kat heeft de leeftijd van volwassenheid bereikt

Als je kat de leeftijd van 6 maanden bereikt, of de kater de leeftijd van 1 jaar, dan zal de kat op dat moment steeds vaker het gedrag vertonen dat ze het huis uit wil. Op die leeftijd is de kat al in lust is en instinctief zal de kat op zoek gaan naar een partner om zich voort te planten. Hoewel er gebeurtenissen zijn die voorkomen dat katten zich voortplanten, is dit een natuurlijk proces. Wanneer katten het gevoel hebben dat ze oud genoeg zijn, willen ze meestal hun territorium vinden en markeren. Ook al is je kat een huiskat, het jagersinstinct zal er altijd zijn. Wees dus niet verbaasd als de kat altijd het huis uit wil om te jagen. Katten jagen niet omdat ze honger hebben, maar het is het instinct van alle dieren.

Er zijn verschillende manieren om een ​​kat te trainen zodat hij alleen naar huis kan

In principe hebben alle katten een scherp geheugen om de weg naar huis te vinden, maar ze moeten eraan wennen. Het gebruik van kattenluiken kan helpen bij het trainen van je kat om veilig naar huis terug te keren. Katten houden niet van deuren die altijd gesloten zijn, maar als je een kattenluik installeert, zullen ze comfortabeler en gemakkelijker het huis binnenkomen. Het installeren van een kattenluik kan katten ook trainen om meer gedisciplineerd en gehoorzaam te zijn. Katten zullen niet proberen een andere manier te vinden door te klimmen om in of uit het huis te komen.