Hier moet je op letten bij de aanschaf van een nieuwe printer

Bent u op zoek naar een nieuwe printer? Met zoveel verschillende modellen is het moeilijk om te weten welke het beste bij uw behoeften past. Om er zeker van te zijn dat u geen spijt krijgt van uw aankoop, zijn hier een paar dingen die u moet overwegen voordat u naar de winkel gaat. Ik zeg wel alvast, met xerox printers zit je eigenlijk altijd goed.

Afdrukkwaliteit

Hoewel laserprinters de beste kwaliteit bieden, zijn ze ook duur in aanschaf en hebben ze hogere gebruikskosten. Als u een thuisgebruiker bent, zou een inkjet voldoende moeten zijn. Maar de kwaliteit van de afdrukken varieert aanzienlijk tussen inkjetprinters. Verschillende factoren zijn van invloed op de afdrukkwaliteit, zoals het ontwerp van de printkop, de driver van de printer en de kwaliteit van de inkt. De belangrijkste eigenschap waar u op moet letten is echter de DPI (dots per inch) van de printer. Dit geeft aan hoe nauwkeurig een printer de pixels van een bronafbeelding kan reproduceren.

Afdruksnelheid

We hebben allemaal wel eens ongeduldig gezeten terwijl een printer een document met een slakkengang creëert. Het is frustrerend. Als u veel afdrukt, vooral documenten met tientallen pagina’s, zal de afdruksnelheid een belangrijke factor zijn bij uw aankoopbeslissing. De printsnelheid wordt gemeten in pagina’s per minuut (PPM). Een printer heeft verschillende PPM-snelheden voor pagina’s met tekst en pagina’s met afbeeldingen. Wanneer u echter een doos in een winkel bekijkt, ziet u vaak maar één PPM-waarde. Deze geeft aan hoeveel pagina’s zwarte tekst de printer in één minuut kan produceren. Nogmaals, er is een enorme variatie in de PPM-scores van inkjetprinters voor consumenten. U kunt van alles tegenkomen, van 5 PPM tot 25 PPM.

Draadloze connectiviteit

Een ander belangrijk punt waar u op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe printer is de connectiviteit. Om vast te stellen welke verbindingen u nodig hebt, stelt u zichzelf twee vragen:

Van waar ga je afdrukken? En Vanaf welke apparaten gaat u afdrukken?Alle printers op de markt bieden bedrade connectiviteit. Ze kunnen via een USB-poort verbinding maken met uw computer. Sommige modellen bieden echter ook Wi-Fi- en Bluetooth-connectiviteit. Steeds vaker zult u ook machines vinden die Google Cloud Print en Apple AirPrint ondersteunen. Bluetooth is ideaal voor afdrukken vanaf lokale mobiele apparaten, terwijl Wi-Fi en cloud-ondersteuning u in staat stellen documenten op afstand af te drukken wanneer u niet thuis bent.