Zo kun je gemakkelijk samenwerken met je collega’s

Zo kun je gemakkelijk samenwerken met je collega’s

Met de ene collega kun je soms misschien gemakkelijker of fijner samenwerken dan met de ander, maar toch zul je er soms voor moeten zorgen dat je ook met die collega waar de samenwerking soms nogal stroef mee verloopt door een deur kunt. Want er kan natuurlijk zomaar een project worden opgezet waarbij van beide de medewerking gewenst is. Ook al zul je hier op sociaal vlak dan soms hard je best voor moeten doen om een goede samenwerking te realiseren, zijn er operationeel gezien tegenwoordig genoeg handige tools die de samenwerking soepel kunnen laten verlopen zoals adoptie Microsoft 365.

Positieve impact van thuiswerken

Ook heeft werken vanuit huis een positieve invloed op je ecologische voetprint en draag je dus een steentje bij aan het ontlasten van het milieu. Dat is in de tijd waarin we nu leven natuurlijk ook zeer belangrijk. Dus al kun je al maar iets meer vanuit huis werken dan is dit zeker voordelig voor het milieu. Al helemaal als je normaal gesproken met de auto naar je werk komt of misschien zelfs eerst altijd het vliegtuig gebruikte voor zakelijke afspraken. Dankzij het inzetten van online calls of videobellen met je zakelijke afspraken in het buitenland kun je het vliegtuig wat vaker laten staan als het niet per se nodig is om elkaar fysiek te zien en spreken.

Gemakkelijk communiceren

Dankzij de handige tools is het gemakkelijker dan ooit om te communiceren met collega’s vanaf welke locatie dan ook. Zo kan de ene collega inbellen vanuit Frankrijk, de ander vanuit Noord-Brabant en weer een ander vanuit China. De goede verbindingen zorgen er tegenwoordig voor dat je heel soepel samen kunt werken vanuit allerlei verschillende plekken op de wereld. Wel zul je natuurlijk even moeten letten op het tijdverschil zodat je geen meeting inplant terwijl het bij je collega aan de andere kant van de wereld 4 uur ‘s ochtends is, maar dat spreekt natuurlijk voor zich.