2 sterke tuintrends

De tuin is een heerlijke plek om te zitten en te genieten van de buitenlucht. Er wordt veel aandacht besteed om een tuin zo mooi mogelijk te maken. Hierdoor kan er ook genoten worden van het uitzicht. In deze blog zal ik de populairste trends van 2020 toelichten. 

Cortenstaal 

Cortenstaal wordt steeds populairder bij eindgebruikers van gerolvormde producten. Zijn unieke uiterlijk en natuurlijk oxiderende afwerking maken het bijzonder wenselijk voor veel architecturale projecten. Verweringsstaal, vooral bekend onder het handelsmerk COR-TEN®-staal, is een groep van staallegeringen die zijn ontwikkeld om de noodzaak van schilderen overbodig te maken en die een stabiel roestachtig uiterlijk geven als ze gedurende meerdere jaren aan het weer worden blootgesteld. Verweringsstaal is beter bestand tegen atmosferische corrosie in vergelijking met andere staalsoorten. Cortenstaal is bestand tegen de corrosieve effecten van regen, sneeuw, ijs, mist en andere weersomstandigheden door een laag van donkerbruine oxidatie over het metaal te vormen, die diepere penetratie verhindert en de noodzaak voor schilderen en kostbaar roestpreventieonderhoud overbodig maakt. In eenvoudige bewoordingen laat het staal roesten en die roest vormt een beschermende coating die de snelheid van toekomstige corrosie vertraagt. 

Pallets 

Pallets wordt tegenwoordig overal voor ingezet in de tuin. Het is een materiaal dat een hippe en stoere uitstraling geeft. Doordat er veel gebruik wordt gemaakt van afvalpallets is het een mooie manier om die her te gebruiken. Van pallets kan zonder al te veel moeite een breed scala aan tuinartikelen in elkaar worden gezet. Je kan natuurlijk een grote loungebank in elkaar zetten, dit zien we tegenwoordig in veel tuinen. Hier heb je echter wel 15-25 pallets voor nodig. Als je bijvoorbeeld maar twee pallets hebt staan kan je ook kleinere toepassingen van de pallets maken zoals een hippe plantenbak. In de afbeelding zie je dat pallets zijn gebruikt als verplaatsbare herfsttafel.