Dit mag niet ontbreken in jouw ultieme gaming set-up

Ben jij een fanatieke gamer en speel jij uren op een dag online jouw favoriete games? Dan zal jij vast wel een gaming set-up willen om optimaal te kunnen gamen in de optimale gameroom. Wat heb je hier voor nodig? Dat vertellen we je hier. Er worden verschillende tips en onderdelen genoemd zodat jij uren lang kan blijven genieten van je favoriete games. 

Kies voor de ultieme plek!

Het begint allemaal bij het uitkiezen van waar je gaming set-up moet komen. Je moet goed nadenken van welke woonruimte jij je gameroom wilt nadenken. Ten eerste moet het internet goed zijn. Je kan er voor kiezen om gebruik te maken van wifi, maar een aanrader is om een ethernetkabel te gebruiken. Zoek dus een ruimte waar je deze kabel naar door kan trekken. Op die manier weet je zeker dat je altijd kan genieten van goed internet. Verder moet je met de gameroom goed letten op waar je het minst andere tot last bent. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om de zolder te gebruiken of voor een ruimte te kiezen waar je geluidsisolatieplaten kan plaatsen. Verder moet de gameroom ook niet te veel daglicht hebben, want dit kan vervelend zijn als het op de beeldschermen schijnt. 

Zorg dat je comfortabel kan zitten!

Een goede gaming set up begint bij een goed bureau en een comfortabele bureaustoel. Het beste kun je kiezen voor een game bureau en een gaming stoel. Deze items zijn speciaal gemaakt voor de fanatieke gamers. Een game bureau biedt genoeg ruimte voor alle apparaten die je nodig hebt en kan je krijgen met mooie ledverlichting en andere extra’s. Een gaming bureaustoel geeft je de mogelijkheden om verschillende onderdelen te verstellen naar jouw wensen. Daarbij heeft een game stoel extra’s, denk bijvoorbeeld aan een hoofdkussentje, onderrugkussentje of een bekerhouder. 

Beeld en geluid is natuurlijk essentieel!

Zonder goed beeld en geluid kan je niet optimaal gamen. Het is daarom van belang dat je voor een goed gaming scherm kiest met een goede geluidsinstallatie. Een gaming scherm moet snel zijn en hoeft niet al te groot te zijn. Een te groot scherm kan er voor zorgen dat je niet alles in één oogopslag kan zien. Voor het geluid is het handig dat je niet kiest voor boxen, maar dat je kiest voor een gaming headset. Een gaming headset zorgt ervoor dat je alles wat je moet horen goed hoort en dit kan enorm helpen bij shooter games. Verder helpt het ook tegen klachten rondom geluidsoverlast. 

Voeg sfeerverlichting toe!

Een gamekamer hoeft niet veel verlichting nodig te hebben, maar sfeerverlichting kan zeker een mooie toevoeging zijn. Het mooiste is om te kiezen voor ledverlichting. Dit is verlichting dat je makkelijk op de muur kan plaatsen en in verschillende vormen terug kan laten komen. Met een app op je telefoon kan je de kleuren veranderen en de gamekamer elke dag weer een nieuwe sfeer brengen. 

Kabelmanagement is belangrijker dan je denkt!

Let goed op de kabelmanagement van de apparaten die je gebruikt. Slordig veel kabels in beeld kan zorgen voor een rommelige uitstraling en daarbij kunnen de kabels beschadigen en kan het voor ongemakken zorgen bij koppelen en loskoppelen. Zorg er daarom voor dat je kabelbinders en kabelgoten aanschaft. Een kabelbinder zorgt ervoor dat je verschillende kabels strak bij elkaar kunt plaatsen en daarna kan plaatsen in een kabelgoot die gemakkelijk is vast te maken aan het gaming bureau.