Het korfbal seizoen gaat weer van start!

Ondanks dat het Corona-virus nog steeds actief is in Nederland, zal het korfbalseizoen snel weer beginnen. Dit jaars seizoen zal niet zoals normaal zijn we zullen de afstand moeten bewaren en alleen op komen dagen als je jezelf helemaal fit voelt. Hoewel het voor ons korfballers enorm lastig is om te moeten wachten tot we weer wedstrijden mogen spelen of tot we  de volgende toernooi beker naar binnen kunnen slepen hebben we in de tussentijd samen met een groep atleten vragen beantwoord over de sport korfbal en dit verwerkt in het artikel wat je nu aan het lezen bent. geniet ervan! 

Wat voor spullen heb je nodig bij korfbal?

Dit was een van de meest gestelde vragen, mensen vroegen zich vaak af wat je nou allemaal nodigt hebt wil je beginnen met korfbal. Ook kwam de vraag of er speciale heren of dames korfbalschoenen zijn en waar je deze dan zou moeten kopen vaak naar voren. En als antwoord op die vraag heb ik een Ja en een Nee. Het ligt eraan of je buiten of binnen speelt, speel je in een zaal? Dan praten we over zaalschoenen die je bijvoorbeeld ook voor basketbal of handbal zou kunnen gebruiken en er is hier ook geen verschil tussen korfbalschoenen voor heren of voor dames. Naast schoenen heb je natuurlijk ook een tenue nodig maar dit wordt meestal vanuit de club geregeld. 

Is basketbal te vergelijken met korfbal?

Ja en nee, als je het heel simpel zou bekijken is het doel hetzelfde namelijk: je gooit de bal in een basket en hiermee scoor je punten maar de regels tussen basketbal en korfbal zijn een wereld van verschil. Zo mag je bij basketbal dribbelen en bij korfbal niet, bij korfbal beweeg je door middel van de bal te passen naar een medespeler en zelf door te lopen en later dan weer de bal te ontvangen. 

Waar kan ik het beste mijn korfbalschoenen kopen?

Dat ligt aan de persoon, je hebt namelijk enorm veel online sites waar je korfbalschoenen en zaalschoenen kunt kopen denk hierbij aan grote leveranciers zoals Bol.com etc. Wil je liever persoonlijk advies en waar je op de plek zelf nog kunt passen dan heb je zaken als Burned Sports waar je terecht kan.