Hoe kom ik achter de kredietwaardigheid van mijn klanten en zakenpartners?

Niemand wil werken met een nieuwe partner die geen krediet blijkt te hebben. Maar voor veel ondernemers gebeurt dit elk jaar. Na het maken van een afspraak kan een klant of partner niet betalen, wat tot veel problemen kan leiden. Daarom is het belangrijk om vooraf goed te checken of een nieuwe zakenpartner of een grote klant kredietwaardig is. Hieronder leest u hoe u dit doet.

Google

Google geeft veel informatie over bedrijven en individuen. Wanneer u op zoek bent naar de kredietwaardigheid van een persoon of bedrijf, kunt u gebruik maken van een zoekmachine. Voer bijvoorbeeld het zoekwoord faillissement, schuld, wanbetaler, claim of betaling in naast de bedrijfsnaam. Als er openbare gegevens beschikbaar zijn worden de zoekresultaten onmiddellijk weergegeven. Deze methode kan ook worden gebruikt om naar rechtszaken van individuen te zoeken. Deze eenvoudige en snelle onderzoeksmethode voorkomt vaak ernstige zakelijke fouten.

Kamer van Koophandel

De Kamer van Koophandel biedt tegen betaling informatie aan over potentiële klanten of zakenpartners. Voor slechts € 3,05 vraagt ​​u de jaarrekening van het bedrijf op. Jaarrekeningen laten bijvoorbeeld zien hoeveel kapitaal een bedrijf heeft en welke uitstaande schulden het bedrijf heeft. Het jaarverslag is natuurlijk een momentopname maar geeft wel een duidelijk beeld van de kredietwaardigheid van de onderneming.

Professionele controle

Vaak beschikt men niet over genoeg kennis en is het raadzaam om een ​​professional in te huren. Een van deze bekende professionals is omzetverzekerd.nl. Omzetverzekerd biedt volledige kredietcontroles aan potentiële zakenpartners en klanten. De kredietwaardigheidscheck maakt gebruik van een rekenmodel dat een bedrijf associeert met een getal tussen 0 en 10, waarbij 1 betekent dat het bedrijf bijna failliet gaat. Zo raak je zorgen weg en weet je precies met wie je samenwerkt.