Je kleding drogen

De elementen van de natuur zijn echt verbazingwekkend omdat ze ons moeiteloos redenen geven om ze elke dag lief te hebben en te waarderen. Hoewel we dol zijn op drogers en ze door de jaren heen steeds milieuvriendelijker en energiezuiniger zijn geworden, gaat er soms niets boven het op de ouderwetse manier drogen van je was aan de lucht. De wind en de zon werken samen om de ultieme, volledig natuurlijke droger te creëren voor fris gewassen wasgoed, en kan je voorzien van fris aan de lucht gedroogde kleding, compleet met een heldere, zonnige geur. Lijndrogen is een activiteit die minder vaak wordt gekozen dan het gebruik van een commerciële wasdroger, voornamelijk vanwege de extra inspanning en tijd die het kost om het te voltooien. Er zijn er echter die verzekeren dat we van deze techniek moeten profiteren, omdat het een veiligere en groenere optie is. Dus in hun naam, en het milieu voorop.

Het is milieuvriendelijk

Eerst en vooral het belangrijkste bespaart jouw het drogen van jouw kleding kosten. Je gebruikt waarschijnlijk al het beste niet-giftige wasmiddel om jouw kleding te wassen en daarom wil je dat jouw droogproces net zo milieuvriendelijk is. Voor veel huishoudens is de wasdroger het op één na meest energie verbruikende apparaat, direct na de koelkast. Door simpelweg over te schakelen van het gebruik van een wasdroger naar het drogen van jouw kleding aan de lucht na het wassen, kun je de ecologische voordelen benutten.  Je kleding aan de lucht drogen is veel goedkoper dan het kopen van een wasdroger.

Het bespaart je kleding

Heb je de pluizenvanger in je droger al eens schoongemaakt? De pluisjes die na elke lading van de pluizenvanger van een droger worden geschraapt, zijn een zichtbaar bewijs dat de droger de levensduur van jouw kleding verkort. Zelfs na het gebruik van zachte, natuurlijke waspads om je kleding te wassen, kunnen ze nog steeds beschadigd raken in de droger. Vooral als je niet zeker weet welke droogcycli je moet gebruiken. Dus ook al is je wasmiddel veilig, je kleding is dat misschien niet. Door het drogen aan de lijn voorkom je dat jouw kleding verwelkt of krimpt elke keer dat het wordt opgestuurd om te drogen, en het bespaart je ook de kosten om ze na verloop van tijd opnieuw te kopen. Wil jij jouw eigen kleding bedrukken en lijkt je dit ontzettend gaaf om te doen? Dan wil ik je graag doorverwijzen naar de aangegeven link!