Zit je met een ontstopping in Gent? Dan bel je VDS Ontstopping Gent

Een verstopping in je leiding is een behoorlijk lastig en vervelend probleem. Vaak zorgt het ook voor nare geurtjes en kan het gebeuren dat je wc overspoelt. Gelukkig is het geen ramp en kun je het in de meeste gevallen erg snel oplossen door een professional in te schakelen. Heb je een ontstopping Gent? Kies er dan voor om VDS Ontstoppingsdienst Gent te bellen, zodat de ontstoppingsdienst snel en vakkundig jouw verstopping kan oplossen.

De problemen van een verstopping

Een verstopping kan niet alleen leiden tot een praktische hinder en geurhinder, het kan ook leiden tot een vochtprobleem. Vaak leidt zelf eraan  klussen tot ergere problemen, en is het aan te raden om in deze gevallen een professional in te schakelen. Een ontstoppingsdienst beschikt namelijk over het juiste materiaal en kennis om jouw verstopping permanent op te lossen.

Hoe wordt een verstopping veroorzaakt?

Er zijn verschillende redenen voor een verstopt riool. Je kunt het in de meeste gevallen goed voorkomen door periodiek onderhoud te plegen. Bij een gezin met kleine kinderen is het risico op een rioolverstopping vaak hoger, doordat kinderen nog wel eens objecten zoals speelgoed of een wc rol  in het toilet gooien. Een gootsteen verstopping kan worden veroorzaakt door het afval dat in de leidingen wordt gespoeld er hierdoor de leidingen blokkeert. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren bij het doen van de afwas of het wassen van kleding.

Hoe gaat een ontstoppingsdienst te werk?

Een ontstoppingsdienst zal beginnen met het inspecteren van de afvoerbuis om de locatie en de oorzaak van de ontstopping te identificeren. Na het identificeren van de verstoppende stof, zal de ontstoppingsdienst de buis schoonmaken met behulp van stofverwijderaars. Dit proces helpt om de verstopte afvoerbuis volledig te reinigen en klaar te maken voor reparatie. Daarna wordt de buis gerepareerd met behulp van een speciaal lijmpistool, lijm of kit. Als de verstopte opening ernstig is, kan de ontstoppingsdienst een speciale slang gebruiken om de buis te vervangen. Na de reparatie, zal de ontstoppingsdienst de buis testen en controleren op lekkages. Als er geen lekkages worden gevonden, zal de dienst de buis reinigen en de locatie van de verstopte opening markeren voordat deze wordt hersteld.