5 tips een gezellige lockdown met je partner

5 tips een gezellige lockdown met je partner

We hebben nu ongeveer al een jaar te maken met het coronavirus en de daarbij behorende maatregelen. Veel mensen raken het beu om steeds maar thuis te zitten en dat snappen we best. Waar je voorheen een paar keer per week naar de sportclub ging, even een terrasje pakken met vrienden, is dat er al een tijd niet meer bij. Je gaat allicht niet meer dagelijks naar je werk, maar zit te werken aan de keukentafel. En je partner ook.

Hebben jullie tegelijkertijd een meeting, dan moet één van de twee noodgedwongen een ander plekje zoeken. Je zit continu op elkaars lip en dat kan natuurlijk voor de nodige frustratie zorgen. Hoe houd je het nou gezellig thuis? Wellicht dat de onderstaande tips je kunnen helpen.

Tip 1. Ga een rondje lopen in de pauze

Even het huis uit en de benen strekken kan zo’n verschil maken! Zie het als een kleine reset, waardoor je de rest van de middag weer door kunt.

Tip 2. Blijf sporten

Ook al is sporten in groepsverband niet altijd toegestaan, er zijn zoveel mogelijkheden! Of je nu een workout doet via Zoom of YouTube of gaat hardlopen alleen of met een vriend, blijf lekker in beweging.

Tip 3. Ga langs bij die vriend of vriendin

Ook al kun je niet meer met vrienden naar de kroeg, je hoeft elkaar niet te ghosten. Ga eens langs voor een drankje en een goed gesprek.

Tip 4. Plan leuke dingen met je partner

Juist omdat je veel samen bent, blijft het belangrijk om samen leuke dingen te doen. Nu het lekkerder weer wordt kun je eens voorstellen ergens te picknicken, of een -zelf te bereiden- menuutje af te halen bij jullie lievelingsrestaurant. Zo steun je ook nog eens de lokale ondernemer!

Tip 5. Verras je partner

In deze gekke periode kunnen veel mensen wel een lief gebaar gebruiken. En je partner mag zeker niet vergeten worden! Verras hem of haar bijvoorbeeld eens met stainless steel onderdelen sieraden, deze verkleuren niet dus je partner kan er extra lang van genieten.