Chocolade tips

Chocolade tips

Een zalige zoete snack. Chocolade past bij elke gelegenheid. Op een feestje, als cadeautje of gewoon lekker in je eentje op de bank. In deze blog een aantal lekkere chocoladetips. Mijn favoriete chocolade webshop, ‘guilt free’ genieten en wat te doen met oude of gesmolten chocola.

Chocolade kopen

Er zijn veel opties om aan je chocolade te komen. Simpelweg in de supermarkt of bij de chocolaterie in de stad. Maar je kan ook chocolade online bestellen. Online zijn een ontzettend veel leuke chocoladewinkels te vinden met leuke verrassende chocoladeproducten.  

Gezonde chocola

Bij chocolade denk je misschien aan veel suiker, daardoor kun je chocola zien als een ongezonde snack. Maar dat hoeft niet. Er bestaat ook chocolade met minder suiker of zelfs suikervrije chocolade zoals die van Gust Royal. Andere gezondere opties zijn gemaakt van pure chocolade. Hoe puurder de chocola, hoe gezonder wordt wel eens gezegd. Deze repen bevatten door de grotere hoeveelheid cacao ook minder suiker. Chocola met veel cacao geeft mogelijk nog een ander gezondheidsvoordeel, cacao kan namelijk antioxidanten bevatten die goed zouden zijn voor je hart en bloedvaten. Dit hangt alleen wel af van het percentage en welke cacao hiervoor gebruikt is.

Chocolade omsmelten

Als je niet zo’n grote zoetekauw bent, komt het wel eens voor dat chocola wat langer blijft liggen. Misschien zelfs tot na de houdbaarheidsdatum. De reep kan er dan soms dof uit gaan zien, maar dit is niet meteen een reden om het weg te gooien. Deze chocola kun je nieuw leven inblazen door deze om te smelten tot iets anders. Maak er leuke vormpjes van of steek er een stokje of lepeltje in om er een roerstaafje voor warme chocomel van te maken. Dit kun je ook prima doen bij chocola die te warm is bewaard en al vanzelf is gesmolten.