Gereedschap voor je eigen werkplaats

Gereedschap voor je eigen werkplaats

Een goede schroevendraaier set, een paar sleutels en een hamer zijn handige basics die (bijna) iedereen wel in huis heeft. Maar als je wat meer ruimte hebt kun je misschien wel een hele eigen werkplaats inrichten. En bij een werkplaats hoort natuurlijk gereedschap. Wij geven je graag wat inspiratie welk gereedschap niet kan missen in jouw nieuwe werkplaats of gereedschapskist.

Handgereedschap

We hebben net al een paar basics opgenoemd, maar handgereedschap zoals deze kunnen niet missen en vormen de basis voor elke werkplaats en gereedschapskist. Een set met verschillende schroevendraaiers, ring- en steeksleutels, tangen, slaggereedschap, kabelstrippers en een goede (klop)boormachine zijn items die echt niet kunnen missen.

Meten is weten

De volgende categorie die je niet kunt missen is meetgereedschap. Twee keer meten, één keer zagen. Door alles zo nauwkeurig mogelijk te kunnen opmeten kun je zo efficiënt mogelijk werken. Het bespaart je een hoop fouten en restmateriaal als je dit goed kunt doen. Afhankelijk van de soort klussen die je doet kun je hier passend meetgereedschap bij aanschaffen. Van afstandsmeters en nivelleerinstrumenten tot de wat simpelere kalibers, rolmaten en waterpassen. Zorg dat je voldoende gereedschap bij de hand hebt om alles goed af te meten en recht te maken.

Elektrisch gereedschap

We noemde hiervoor natuurlijk al de onmisbare (klop)boormachine, maar er is nog een hoop meer elektrisch gereedschap wat enorm onmisbaar is. Elektrische zagen zijn niet te missen als je graag zelf bouwt. Maar ook als je niet zelf een inbouwkast wil maken kun je dit niet missen bij zoiets als het leggen van een houten of laminaat vloer. Freesmachines, schuurmachines en zelfs grotere werktuigmachines. Er zijn natuurlijk een hoop andere nuttige gereedschappen die op stoom werken.

Compressor

Voor klussen in de werkplaats en in en rondom je huis is een compressor een echte game changer. Voor schuren en spijkerpistolen en in de zomer blaas je ook enorm snel je zwembad op.