IJdele mannen zijn juist niet suf!

Waar we vroeger vonden dat we als man pas een échte man zijn als we een halve neanderthaler zijn is dat anno 2021 anders. Mannen mogen best wat ijdel zijn. Waarom zou je als man niet met regelmaat je baardje mogen trimmen of een créme opsmeren? Ijdelheid zorgt ervoor dat we ook rekening houden met onze omgeving en ons iets van hun aantrekken. Dat betekent dat mannen die tijd aan hun uiterlijk besteden minder egocentrisch zijn de anderen. Filosofen vinden dat we ijdelheid wel meer als deugd mogen zien in plaats van een zonde. Tegelijkertijd vinden zij dat we er ook niet in moeten doorslaan. Je kunt het vergelijken met eten. Als je te veel eet wordt het ongezond. Dat is met ijdelheid ook zo, het is niet de bedoeling dat je zelf bijvoorbeeld verliest in het maken van selfies.

Ijdelheid is best positief

Wist je trouwens dat ijdele mannen zich ook vaak beter gedragen? Zij zijn zich vaker bewust van wie ze zijn en hoe ze eruit zien. Dat zorgt ervoor dat ze zich ook beter gedragen naar anderen. Ijdele mensen zijn dus ook eigenlijk prettig gezelschap.

Zo blijf je langer fit

Hoe je je voelt straal je ook uit, dat is algemeen bekend. Dat betekent dat je – ook als man – goed voor jezelf moet zorgen. Het is goed om gezond te eten, 2 x per week te sporten en regelmatig te relaxen in je badjas van badjas.nl.

Happy people stralen nu eenmaal meer, daar kan geen créme tegen op!