Lerend spelen met duurzaam kinderspeelgoed

Als ouder weet je waarschijnlijk dat het zeer belangrijk is om je kind op verschillende manieren te triggeren om te leren. Dit kan zijn met lopen maar ook zeker met praten. Hoe vroeger je bijvoorbeeld begint met voorlezen, hoe beter de woordenschat van je kindje zal worden. Maar je kindje moet eigenlijk nog alles leren. Als een baby is het leren hoe je met je eigen lichaamsbewegingen om moet gaan en later hoe ze moeten lopen, rennen en fietsen. Heel hun leven lang zullen ze dingen blijven leren maar alleen als kind zijnde gebeurt dat op een speelse manier, waarbij zien, doen en horen zeer belangrijk is.

Kan je jouw kind dan wel iets leren met duurzaam speelgoed?

Duurzaam kinderspeelgoed is vaak gemaakt van hout, zonder geluidjes. Zonet heb je gelezen dat doen, horen en zien zeer belangrijk is om iets te leren. Als speelgoed geen geluid maakt kunnen ze alsnog heel veel leren. In plaats van het apparaat die zegt welke kleur het is, is het aan jou als ouder om dit te doen. Dit kan bijvoorbeeld heel goed bij de Grimms regenboog. Dit zijn bogen die allemaal in elkaar gezet kunnen worden met alle kleuren van de regenboog. Je kindje leert hierbij niet alleen de kleuren maar ook zijn of haar motoriek. Hetzelfde geldt voor puzzels. Er zijn misschien genoeg apps om te puzzelen maar je kindje moet het met zijn of haar handen kunnen voelen om goed getriggerd te worden. Hierdoor zullen houten puzzels niet snel uit de winkels verdwijnen.  Je kindje kan dus nog steeds heel goed leren met duurzaam speelgoed.

Waar kan je duurzaam speelgoed vinden?

Online zal je het meeste aanbod hebben, bijvoorbeeld bij Meervoorkinderen.nl die veel verschillende duurzame kinderspeelgoed aanbieden. Maar ook in natuurwinkels of tweedehandszaken heb je een grote kans om duurzaam speelgoed te vinden.