Manieren om je seksleven op te fleuren

Het is erg normaal voor stellen dat het seksleven een dieptepunt bereikt, of dat je in een sleur raakt. Veel mensen in langdurige relaties kunnen in bepaalde patronen of routines vallen. Denk aan welke posities je gebruikt, waar je het doet of op welk tijdstip van de dag. Hoewel dit misschien comfortabel is, missen veel mensen nieuwheid, mysterie en speelsheid in een langdurige relatie. Gelukkig is er genoeg om te proberen om je seksleven op te fleuren!

Accessoires en speeltjes mogen niet eng zijn

Het is belangrijk om dit onderwerp goed te bespreken met je partner als je dit wilt proberen. Sommige mensen voelen zich namelijk ongemakkelijk bij dit idee. Je kunt dit langzaam introduceren door een blinddoek of olie aan te schaffen. Misschien zijn dildos of een vibrator die jullie beiden kan stimuleren een volgende stap. Je zou zelfs een sexy setje kunnen kopen voor je partner – als je denkt dat het goed zou worden ontvangen, of stel voor om samen iets te zoeken. Heb je hier allemaal al ervaring mee en ben je op zoek naar iets nieuws? Wellicht is een strap on dan een speeltje om naar te gaan kijken.

Probeer overdag flirterige berichten te sturen

Hoe spannend is het om plotseling flirterige en sexy berichten te krijgen van je partner onder werktijd? Juist, ontzettend spannend! Je partner zal niet kunnen wachten om naar huis te gaan en met jou in bed (of ergens anders) te belanden.

Neem de tijd om elkaars lichaam te verkennen

Verkenning van het lichaam van je partner kan heel plezierig zijn, voor zowel jezelf als je geliefde. Probeer 20 minuten lang om je aandacht op elkaar te richten – met geurkaarsen en rustige muziek op de achtergrond – en concentreer je op de sensaties die dit in je lichaam oproept. Probeer de hoeveelheid druk te variëren, of hoe je je partner aanraakt – en verken elk deel van het lichaam met handen, lippen, oliën, veren enzovoort. Het zal buitengewoon sensueel en bijzonder zijn om te experimenteren met deze nieuwe benadering van intimiteit.