Het wordt weer kouder buiten. Zó blijf je warm tijdens het sporten.

Sportactiviteiten zoals wielrennen, mountainbiken, hardlopen en wandelen versterken je immuunstysteem en houden je lichaam gezond en fit. Nu de dagen korter worden, heb je nog een extra reden om naar buiten te gaan; doordat je veel binnen zit en buiten je lichaam bedekt, ontvang je al snel 80% minder daglicht dan op een zomerse dag. Weinig daglicht kan je humeur behoorlijk beïnvloeden en je biologische klok ontregelen.  

Naar buiten dus. Maar… je kijkt uit het raam en ziet donkere wolken aan komen drijven. Een regenbui hangt in de lucht en met die gure wind erbij voelt het helemaal koud. Ook zo’n moeite met work-outs in de winter? Met de volgende tips blijf jij warm – zelfs rond het vriespunt – en heb je geen reden meer om je hardloop rondje over te slaan. 

Verwarmde handschoenen

Je houdt je handen stevig aan het stuur en tijdens een afdaling wil afremmen. Door de kou, regen en wind voelen je vingers echter stijf aan en lukt het je bijna niet meer om je handremmen in te knijpen. 

Hoe lekker zou het zijn als er handschoenen zouden bestaan met een ingebouwde verwarming. Zo eentje, waarbij met een druk op de knop de warmte zich verspreid over je vingers en handrug. Handschoenen die ook nog eens wind- en waterdicht zijn. En natuurlijk handschoenen die comfortabel zitten en je niet belemmeren bij al je bewegingen. En liefst ook nog met een stevige grip aan de binnenkant zodat je kracht op je stuur kunt houden zonder uit te glijden. Oh ja, als het even kan ook nog met een touch screen fingertip zodat je je telefoon kunt bedienen zonder je handschoenen uit te hoeven doen. We helpen je even uit je droom, letterlijk, want deze handschoenen bestaan echt! 

De verwarmde fietshandschoenen van HeatPerformance® is jouw maatje tijdens het wielrennen of mountainbiken bij lage temperaturen. Urenlang zit jij met warme handen op de fiets, want de krachtige 7.4V – 2600 mAh lithium batterij zorgt voor maximaal 8 uur warmte. In 4 uur tijd zijn je batterijen met de dual charger weer volledig opgeladen. 

Ook voor wandelen, hardlopen, vissen en skiën kun je bij HeatPerformance® handschoenen vinden. Zo is bij de verwarmde vishandschoenen de wijsvinger afneembaar, zodat je het aas aan je hengel kunt bevestigen zonder je handschoenen uit te hoeven treken. Bij de skihandschoenen heb je de keuze uit normale handschoenen of wanten. Geef je liever de voorkeur aan je eigen handschoenen maar kun je wel wat extra warmte gebruiken? Kies dan voor de dunne verwarmde onderhandschoenen.

Verwarmde sokken

Zeg maar ‘dag’ tegen koude voeten, met verwarmde sokken heb jij hier nooit meer last van. Bij HeatPerformance® heb je de keuze uit verschillende diktes, dus voor elke schoen is een geschikt paar te vinden. De extra dunne sokken zijn bijvoorbeeld ideaal voor in je wielrenschoen. De dikke variant kun je vergelijken met je skisokken en draag je tijdens een lange wandeling in je winterlaarzen of natuurlijk op de ski. Kies de normale dunne sokken voor in je hardloopschoenen.

Het verwarmingssysteem van de verwarmde sokken bestaat uit dunne, soepele carbongeleiders die worden aangestuurd door een ingenieuze chip en een sterke 7.4 V – 2600 mAh lithium batterij. De verwarming zit rondom de tenen, onder je voet en boven je wreef. Niet onder de hak. De bediening is eenvoudig; door de aan/uit knop enkele seconden ingedrukt te houden schakelt het warmtesysteem zich aan in de hoogste stand. Deze hoogste stand gebruik je enkele minuten om de sok op te warmen, daarna kun je overgaan tot de middelste of laagste stand om je voeten aangenaam op temperatuur te houden.

Verwarmde zolen

Vind je het prettig om je eigen sokken te dragen maar heb je toch graag wat extra warmte in je winterlaars, langlauf- of skischoen? Dan vind je bij HeatPerformance® verwarmde zolen. Je hebt de keuze uit zolen van 1,2 cm dik of 1,8 cm dik. Let er op dat je schoenen of pantoffels genoeg ruimte bevatten om deze zool in kwijt te kunnen. De warmte bevindt zich bij de tenen en in het midden van je voet. Met de bijgeleverde afstandsbediening kun je de zolen aan en uit zetten en de gewenste warmtestand kiezen. Ook bij de verwarmde zolen heb je de keuze uit 3 standen. Afhankelijk van de omgevingstemperatuur en de warmtestand die je kiest, zorgen de zolen voor 3 tot 8 uur warme voeten.

Verwarmde muts

Ken je dat? Je bent aan het hardlopen in de winter, maar die ijskoude wind maakt je oren en voorhoofd ijskoud. Denk er dus altijd aan je muts mee te nemen als je naar buiten gaat. Is het rond het vriespunt? Dan kun je eventueel ook een verwarmde variant dragen. De verwarmde muts van HeatPerformance® is ademend en winddicht en uitgevoerd in een kwaliteits-materiaalmix van 50% wol en 50% acryl. De voering is uitgevoerd in heerlijk zacht polyester. 

Het high tech carbon verwarmingselement dus aan de zijkanten zit, zorgt tussen de 3 en 6 uur warmte.