De ideale vakantiebestemming voor jou en je vrienden

Proberen jij en je vrienden al een tijdje een vakantie te boeken, maar wil het nog niet erg lukken? Met meerdere mannen op vakantie betekent ook met meerdere meningen rekening houden en een knoop doorhakken is dan soms best moeilijk. Wellicht kunnen wij van Mannentotaal je helpen, want als het aan ons ligt hoeven jullie niet meer verder te zoeken. Een vakantiehuis met privézwembad in Frankrijk is wat ons betreft dé ideale locatie voor een echte mannenvakantie. Lekker met z’n allen rond je eigen zwembad bivakkeren, erop uit trekken voor een interessante activiteit en wanneer de avond valt de lokale smaken van Frankrijk leren kennen, klinkt dat niet heerlijk? In dit blog vertellen we je er graag meer over. 

Voor de actievelingen

Canyoning, mountainbiken, bergbeklimmen, surfen, paragliden, in Frankrijk kan het niet snel te gek. Als jij en je vrienden wel van een adrenalinekick houden, zitten jullie in dit land goed. Frankrijk zit vol met mooie kloven, ook wel canyons genoemd. Dat maakt het land een perfecte plek voor canyoning wat kort gezegd inhoudt: je al lopend, zwemmend, klimmend, springend, abseilend en glijdend door een kloof bewegen. Mooie canyons om dit te doen zijn onder andere te vinden in de Verdon en de Pyreneeën. De regio Languedoc leent zich daarnaast uitstekend voor mountainbiketochten. De prachtige uitzichten, ruige bergtoppen en glooiende landschappen zijn voor zowel de beginnende als ervaren mountainbiker dé ingrediënten voor een uitdagende rit. Voor bergbeklimmers zijn de Franse Alpen de place to be. Want naast dat je er in de winter met je snowboard vanaf kunt gaan, leent de berg zich in de zomer uitstekend voor het beklimmen ervan. Gaat jullie hart sneller kloppen van alles wat met water te maken heeft? Dan is de regio Côte d’Azur op jullie lijf geschreven. Er is daar namelijk bijna geen wateractiviteit die je er niet kunt doen. 

Heerlijk eten

Na al die inspanningen, smaakt een goede maaltijd extra lekker. Gelukkig stelt Frankrijk op culinair gebied niet teleur. Vooral in het zuiden zijn veel heerlijke lokale producten te vinden. Je vindt er onder andere foie gras, truffels, kaviaar, verschillende kazen, walnoten en natuurlijk verschillende soorten wijn. Op iedere bestemming zijn er genoeg restaurants waar je alle smaken kunt proeven. Kies bij voorkeur voor een traditioneel restaurant, zodat jij na jullie vakantie alles weet over de gastronomie in Frankrijk. Een traditioneel restaurant hoeft overigens helemaal niet hoogstaand te zijn. Ook bij eenvoudige café-restaurants zijn smaakvolle maaltijden te bestellen. 

Verblijven in een vakantiehuis met eigen zwembad

Wat betreft het verblijf kunnen jullie natuurlijk naar een vakantiepark of hotel gaan met een gemeenschappelijk zwembad, maar een huis met een privézwembad heeft zo zijn voordelen: je hoeft er ‘s ochtends niet vroeg bij te zijn om een bedje te claimen, na een actieve middag spring je gelijk in je eigen zwembad én je hebt geen last van rondrennende kinderen. Daarnaast zijn jullie zelf ook niemand tot last, zelfs niet wanneer jullie ervoor kiezen om een afspeellijst met foute zomerse hitjes aan te zetten. Bij FranceComfort heb je veel betaalbare vakantiehuizen in het zuiden van Frankrijk die zich perfect lenen voor grote groepen. Wellicht vertoeven jij en je vrienden komende zomer wel in een van de tientallen huizen die het bedrijf aanbiedt.