Tips om te geven als kraamcadeau

Je collega, (schoon)zus, vriendin of buurvrouw is bevallen en nu sta je plots voor het volgende dilemma: een kraamcadeautje kopen. En geloof ons, dat is niet gemakkelijk. De kans is groot dat je nog nooit een babywinkel hebt bezocht en je hebt werkelijk geen idee wat je nodig hebt voor zo’n kleine uk. Zelfs als je al wel kinderen hebt, blijft het met name voor ons mannen stiekem best wel lastig om een passend cadeau te vinden. Panikeren is gelukkig niet nodig. Want met behulp van de volgende tips sla jij nooit een flater.

Kies voor duurzaam speelgoed

Wil je alvast iets voor later geven? Dat is een goed idee! Meestal krijgen kersverse ouders allemaal spullen voor die eerste weken, maar kunnen ze dit dus ook al heel snel niet meer gebruiken. Goed om dan alvast rekening te houden met de dingen die ze dan nodig hebben. Zoals bijvoorbeeld speelgoed. Kies dan bij voorkeur voor duurzaam en tijdloos speelgoed. Houten speelgoed doet het eigenlijk altijd goed. Dat blijft lang mooi, gaat veel minder snel kapot en vormt een mooie eyecatcher binnen iedere woning.

Cadeaubon

Een cadeaubon klinkt misschien een beetje saai, maar hier zal iedere moeder en vader bij mee zijn. Kies bijvoorbeeld voor een welbekende babywinkel of een drogisterij. Met name drogisterijen hebben vaak de voorkeur. Hier kunnen namelijk luiers of andere verzorgingsproducten van gekocht worden. Voor ouders die flesvoeding geven is dit ook handig om een paar weken ‘gratis’ te kunnen voeden. Kortom: hiermee maak je iedere ouder blij. Vind je alleen een cadeaubon te onpersoonlijk? Doe er dan een klein cadeautje bij in de vorm van een paar sokken, een romper of een setje kleding.

Kleding in de juiste maat

Wil je graag kleding kopen voor de baby? Dit is misschien wel het meest gegeven kraamcadeau. Toch worden hier vaak fouten bij gemaakt. Niet alleen omdat de smaak te veel verschilt, maar ook omdat simpelweg de verkeerde maat wordt gegeven. Geef je maat 50 aan een kindje dat al met vier kilo en 54 centimeter is geboren, dan is de kans groot dat hij dit setje nooit aan zal krijgen.

Let daarom voordat je kleding koopt altijd op de grootte die wordt aangegeven in het geboortekaartje. Wil je er zeker van zijn dat je de juiste maat koopt? Stuur dan een berichtje naar de ouders en vraag welke maat zij graag zouden willen hebben. Je kunt er eventueel ook voor kiezen om al in maat 62 of 68 te kopen. Dit zijn vaak maten die nog niet gekocht zijn. Let dan wel op de eventuele verandering van seizoenen. Het is geen goed idee om een korte broek te kopen in maat 68 als de baby hoogzomer wordt geboren. Hoogstwaarschijnlijk zit je namelijk al volop in de herfst zodra hij of zij deze aan zal kunnen.

Luiers

Het klinkt misschien een beetje saai, maar het is voor de meeste ouders echt een cadeautje om luiers te krijgen. Luiers heb je namelijk nooit genoeg. Laat eventueel een mooie luiertaart samenstellen. Zo weet je zeker dat jouw cadeau echt in de smaak valt en goed gebruikt gaat worden.