Basketbalschoenen Under Armour

Under Armour, misschien dat dit merk je wel bekend in de oren klinkt. Under Armour is een bekende onderneming die sportartikelen verkoopt. Zo zijn ze erg bekend met het verkoop van hun sportschoenen maar ze hebben ook ontzettend veel must haves voor tijdens het sporten. Het bedrijf is opgericht in 1996 en is gevestigd in de VS. Under armour werkt samen met vele bekende atleten

Under Armour x Stephen Curry

De bekendste Under Armour basketbalschoenen zijn de Curry 7. Dit is de basketbal signature schoen van Stephen Curry. Stephen Curry werd in 2009 prof bij de Golden State Warriors in de NBA. Stephen groeide uit van en middelmatige speler tot drievoudige wereldkampioen. Deze schoen is gemaakt voor zijn speelstijl. Snelle reactie, stabiliteit en snelheid. De Curry 7 heeft een bovenwerk dat bestaat uit doorzichtige lagen van synthetisch leer, mesh en verstevigende TPU. De voering van foam zorgt voor meer comfort. De rubberen buitenzool heeft een visgraatprofiel voor maximale grip en controle. 

Wat is de Hovr technologie 

Under Armour is net zoals Adidas, Asics en Nike altijd op zoek naar verbetering. Ze zijn op zoek naar de nieuwste demping technologieën. Het doel is om zo dicht mogelijk bij de perfecte combinatie van lichtheid, demping, energie retour en duurzaamheid te komen. Under Armour doet dit met de Hovr technologie. 

Under Armour kreeg de kans om samen te werken met Dow Chemical. Hier hebben zij de mogelijkheid gekregen om een nieuw materiaal te onderzoeken. Dit resulteerde in een extreem licht en zacht schuim. Het schuim werd in EnergyWeb gewikkeld, dit zodat het schuim zijn vorm niet verliest. Om ervoor te zorgen dat de zool niet alleen licht, zacht en reactief is, maar ook langdurig mee gaat zit om het schuim en de omhullende EnergyWeb een rubberen buitenzool. Deze drie lagen, HOVR-schuim, EnergyWeb en rubber vormen de Under Armour HOVR technologie.