De voordelen van een personal trainer

Stelt realistische doelen. Niets is zo ontmoedigend als het niet bereiken van een fitness-doel. Bij voldoende falen kan een individu zijn gezondheids- en welzijnsdoelstellingen opgeven. Als het individu een doel stelt om 5 kilo te verliezen in een week, vraagt hij of zij om een teleurstelling. Een personal trainer kan realistische en gezonde fitnessdoelen stellen en zijn klanten helpen deze te bereiken.

Houdt je verantwoordelijk. Het is gemakkelijk om van de wagen te vallen wanneer een individu niemand heeft om hem of haar verantwoordelijk te houden. Het is bijvoorbeeld gemakkelijk voor een persoon om te rollen en de wekker uit te zetten als er niemand op hem of haar wacht. Met een personal trainer heeft het individu iemand die hem of haar verwacht, wat een veel beter duwtje in de rug is om op te staan en naar de sportschool te gaan dan alleen een luidruchtig alarm.

Daagt je uit om beter te zijn. Als je alleen oefent is het voor mensen gemakkelijk om in saaie routines te vallen. Een personal trainer zal de trainingen door elkaar halen en nieuwe uitdagingen aan de tafel brengen. Personal trainers zijn ook cheerleaders die hun cliënten aansporen om nieuwe persoonlijke records te behalen, of het nu gaat om een snellere looptijd of een zwaarder getild gewicht.

Het vaststellen van levenslange oefengewoontes. Personal trainers helpen hun cliënten om hun fitnessdoelen te bereiken, maar ze helpen hen ook om opnieuw te evalueren hoe ze naar gezondheid en welzijn kijken. Personal trainers helpen hun cliënten te realiseren dat fitness een prioriteit in hun leven zou moeten zijn en niet een item om van hun to-do lijst af te schrijven. Sommige mensen worstelen bijvoorbeeld met lichamelijke beperkingen die hen doen geloven dat ze niet kunnen sporten. Een personal trainer kan een trainingsroutine creëren die geschikt is voor hun fitnessniveau, maar ook kleine doelen stellen om hen te helpen bij het opzetten van succes.

Woon je in de buurt van Utrecht? Zie dan, Personal trainer Utrecht