De voordelen van een hamamdoek

In de sauna, op het strand of in de sportschool: vaak heb je een handdoek nodig. De keerzijde hiervan is dat de stranddoeken soms snel stijf aanvoelen. Maar daarvoor is een oplossing, namelijk hamamdoeken!

Oorspronkelijk werden Turkse hamamdoeken in baden gebruikt. Tegenwoordig keren deze doeken steeds vaker terug. Strandgangers dragen deze hamamdoeken graag mee naar de zee. Maar ook voor sportieve activiteiten is deze hamamdoek perfect. Tegenwoordig beschouwen we hamamboek in badkamers ook als een leuk accessoire. De populariteit van deze doeken is niet voor niets.

Materiaal

Het grootste voordeel van hamamdoeken is het materiaal. Ze zijn veel comfortabeler dan gewone strandlakens omdat die snel stijf worden. Bovendien zijn hamamdoeken vaak gemaakt van katoen of linnen om ze langer zacht te houden. Een hamamdoek is dus perfect voor een dagje strand, omdat je heel de dag op een zachte ondergrond kan liggen.

Compact

Een ander groot voordeel van de hamamdoek is het compacte formaat. Als je naar de sportschool of sauna gaat, neem je liever geen grote tas mee. Hamamdoeken zijn ideaal omdat je ze kunt opvouwen tot kleine pakketjes die je gewoon bij je gebruikelijke spullen kan stoppen.

Licht Gewicht

De hamamdoek is niet alleen compact maar ook lichtgewicht. Zo heb je niet alleen meer ruimte in je tas, maar is hij ook veel lichter. Een win-win situatie! De lichtgewicht tas is ook ideaal als je op de fiets of met het openbaarvervoer naar de sportschool gaat.

Droog

Als je naar het strand gaat, merk je dat je strandlaken best wel lang nat kan blijven. De hamamdoek droogt veel sneller dan een standaard strandlaken. Daarom is de hamamdoek ook ideaal voor kinderen die veel in het water stappen. Wanneer het volgende bommetje is het water gemaakt is, is de handdoek alweer droog.