Een echte woonkeuken voor mannen

Een van de plekken waar je als man veel tijd wilt doorbrengen, is in je keuken. En dan niet alleen om te koken, maar ook om te leven. Een wijntje drinken na werk of een biertje met vrienden. Woonkeukens zijn tegenwoordig helemaal een trend. Als er vaak vrienden over de vloer komen wil je de keuken sfeervol en stoer inrichten. Bekijk hieronder de woonkeuken inspiratie om van je keuken de fijnste plek in je huis te maken.

Black is back

Zwart is stoer en tijdloos. Een zwarte keuken is modern en stijlvol, en dus zeker geschikt voor een stoere mannenkeuken. Je kan kiezen voor een keuken waarbij de deurtjes van de kasten zwart zijn, maar je kan er ook voor kiezen om alleen zwarte accessoires te gebruiken in de keuken. Denk hierbij een zwarte kraan, zwarte haakjes, zwartje handvaten en zwarte lichtschakelaars. Verwarmingsbuizen en waterleidingen mogen best zichtbaar zijn voor een industrieel interieur.

Touch of gold

Het is heel gaaf om in een zwarte keuken gouden accessoires te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan goud bestek of barkrukken met een goud detail. Als je grote foto’s aan de muur wil ophangen kan je dit doen door ze in te lijsten in zwarte of gouden lijsten. Pas op dat het niet ordinair wordt of te kitsch. Houd het vooral bij de accessoires. Houten accenten passen ook erg mooi bij een donkere keuken.

Mancave

Als je van je woonkeuken een mancave wilt maken kan je dit met een paar simpele aanpassingen doen. Hang bijvoorbeeld een dartbord op of een grote tv. Denk van tevoren ook na over de stijl die je in wilt toevoegen aan de keuken. Als je bijvoorbeeld een muziekliefhebber bent is het leuk om een gitaar of een jukebox te plaatsen. Je kan ook wat mooie drankflessen in je keuken zetten voor een soort kroegen sfeer.