Een PVC raam – minder onderhoud dus kostenbesparend

Je bent van plan om je huis ingrijpend te verbouwen. Wellicht heb je zelfs een aanbouw aan je huis in de planning. Na je verbouwing wil je een woning dat zo duurzaam mogelijk is en het liefst weinig onderhoud nodig heeft. Een van de dingen waar je nog een beslissing over wilt nemen, zijn de ramen. Je wil uiteraard goed isolerende ramen die zo lang mogelijk in topconditie blijven. Twijfel je nog tussen ramen met houten kozijnen, aluminium ramen en een PVC raam? We zetten in het kort uiteen wat de voornaamste verschillen zijn.

Verschillen tussen een PVC raam en een raam met houten kozijn

Ramen met traditionele houten kozijnen kunnen een ornament voor je woning zijn. De natuurlijke en warme kleur van hout past in de meeste woonstijlen zeer goed. Hout voor kozijnen is hard en kan gemakkelijk weersbestendig worden gemaakt. Hout isoleert goed, maar vraagt wel om regelmatig onderhoud. Als je houten kozijnen verwaarloost, neemt de kans op tocht en lekkages toe. Met een PVC raam heb je vrijwel geen onderhoud nodig. Een PVC kozijn isoleert beter dan een houten kozijn en is over het algemeen ook nog 15% goedkoper. Als je het kozijn van je PVC raam regelmatig met een doekje afneemt, heb je er vele jaren plezier van.

Verschillen tussen een aluminium en een PVC raam

Als je ramen wil die echt zo lang mogelijk meegaan, zonder noemenswaardig onderhoud, dan maak je zowel met aluminium ramen als met PVC ramen een uitstekende keuze. Een aluminium raam is robuust en zal zeker tientallen jaren dienst doen. Zowel aluminium als PVC ramen hoef je niet te schilderen. Is je budget bepalend, dan ben je met PVC ramen aanzienlijk goedkoper uit. Een PVC raam heeft nog een voordeel. De interne structuur van het kozijn geeft een zeer goede isolatie, zowel wat betreft geluid als temperatuur. Zeker in een tijd dat we graag zoveel mogelijk besparen op energiekosten biedt een PVC raam je net dat beetje extra.

Diverse soorten PVC ramen

Bij veel kwaliteitsleveranciers van ramen kun je PVC ramen bestellen van zeer goede kwaliteit. Misschien denk je in eerste instantie aan vaste PVC ramen. Je kunt echter ook kiezen voor handige PVC kiepramen of draai- en kiepramen. Je kunt terecht voor de meest uiteenlopende PVC ramen, in alle mogelijke maten en combinaties. Wellicht heb je ook interesse in PVC deuren of rolluiken, voor extra isolatie en veiligheid. Alles wordt in eigen land geproduceerd en kan snel geleverd worden. 

Bestel je PVC raam op maat

PVC ramen zijn er niet alleen in diverse standaardmaten, maar staat er juist om bekend dat het ook op maat kan. Immers, niet voor elk huis zijn standaardmaten geschikt. Hebben de ramen van je woning net wat afwijkende maten, dan hoef je geen concessies te doen. Het leveren van perfect passend maatwerk is eerder regel dan uitzondering. Bepaal welke ramen je nodig hebt, neem en geef je maten per type PVC raam op. Je hebt snel een prijsindicatie en als je tot bestellen overgaat ben je verzekerd van prachtige ramen op maat.