Een traprenovatie maakt je trap weer als nieuw

Je gebruikt je trap elke dag. Het is dan ook niet gek dat die op den duur verslijt. Je merkt het het snelst aan de treden, die door slijtage gladder zullen worden en misschien zelfs krassen of butsen gaan vertonen. Merk je dat je trap versleten is, dan is het tijd voor een traprenovatie. Daarmee kun je je oude trap in een handomdraai weer als nieuw maken. Maar hoe gaat dat precies in zijn werk? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over een traprenovatie, van het proces tot hoeveel tijd zo’n renovatie in beslag neemt. 

Het proces van een traprenovatie

Net als alle andere onderdelen in ons huis, heeft de trap zo nu en dan onderhoud nodig om mooi en veilig te blijven. Wanneer een trap slijt, worden de traptreden steeds gladder. Dat is riskant, omdat je over gladde treden sneller uit kunt glijden. Daarom is het een goed idee om je trap op tijd op te laten knappen. Bij een traprenovatie wordt de oude trap opnieuw bekleed met nieuwe overzettreden. Die worden naadloos gemonteerd, zodat vuil en stof vanaf dat moment geen kans meer krijgen. Je kunt kiezen voor overzettreden van sterke kunststofmaterialen zoals PVC en vinyl, maar ook een houten traprenovatie behoort tot de mogelijkheden. 

Een onderhoudsvriendelijke trap

Renoveer je je trap, dan wil je er natuurlijk voor zorgen dat je er een lange tijd geen onderhoud meer aan hebt. Gelukkig zorgt een traprenovatie er ook voor dat je trap onderhoudsvriendelijker wordt. Kies je bijvoorbeeld voor PVC of HPL, dan kies je voor slijtvaste materialen die lang meegaan en mooi blijven. Ze slijten minder snel dan materialen zoals hout en beton. Wil je je trap bekleden met vinyl, dan maak je hem naast mooier ook nog eens een stuk stiller. Dat komt door de geluidsdempende werking van de materiaalsoort, en de speciale lijm die gebruikt wordt bij het monteren van de overzettreden.

Zelf het uiterlijk kiezen

Een traprenovatie maakt je trap niet alleen slijtbestendig en stiller, maar zorgt er ook voor dat je trap er weer helemaal als nieuw uitziet. De overzettreden zijn beschikbaar in verschillende soorten designs, van houtlook tot een uiterlijk zoals beton of steen. Dat zorgt ervoor dat je je trap met een renovatie helemaal op je interieur en smaak af kunt stemmen. Wist je dat een traprenovatie zelfs al binnen één dag gedaan kan zijn? Wil je je trap dus helemaal opknappen, kies dan voor een traprenovatie!