Eerste keer naar de sauna? Dit moet je meenemen!

Ben jij wel toe aan een dagje ontspanning? Dan is de sauna een perfecte keuze! Weet je nog niet wat je mee moet nemen? Of ga je voor het eerst naar de sauna? Hieronder vind je enkele dingen die je niet moet vergeten. Het enige wat je dan nog moet doen is volledig ontspannen!

Handdoek

Je kan het beste 2 grote strandlakens meenemen naar de sauna. Eentje om op de bank te leggen, zodat je jezelf niet verbrand aan de warme banken. Daarnaast is dit ook veel hygiënischer dan geen handdoek. De tweede handdoek kan je gebruiken om jezelf mee af te drogen. 2 badlakens nemen best wel veel ruimte in beslag. Kies daarom voor een hamamdoek oftwel een saunahanddoek. Deze doeken zijn perfect voor een dagje sauna, maar nemen veel minder ruimte in beslag.

Badjas

In veel openbare sauna’s is het vaak verplicht om een badjas te dragen bij eetgelegenheden. Dit hoeft geen dikke badjas te zijn, aangezien het vaak al erg heet is in de sauna. Het gaat erom dat je er netjes bij zit wanneer andere zitten te eten.

Slippers

Badslippers zijn ook onmisbaar tijdens een saunabezoek. Het is veel hygiënischer en veiliger aangezien je minder snel uitglijdt met slippers. Wanneer je de sauna zelf in gaat, kan je het beste je slippers buiten laten staan omdat je anders kans hebt op beschadiging.

Badkleding

Je moet van tevoren altijd even checken of het ‘badkleding dag’ is of niet. Veel sauna’s hebben één keer per week een badkleding dag. Het zou toch lullig zijn als je op zo’n dag zonder badkleding bij de receptie staat.

Water

Tijdens een saunabezoek verlies je behoorlijk wat vocht. Om ervoor te zorgen dat je vochtgehalte op peil blijft moet je door de dag heen voldoende water blijven drinken. Hiermee voorkom je hoofdpijn aan het einde van de dag.