Groot huishouden? Kies voor een ruime wasmachine!

Groot huishouden? Kies voor een ruime wasmachine!

Hoe groter je huishouden, hoe meer baat je hebt bij een grotere wasmachine. Het is in dit geval dan ook belangrijk om op zoek te gaan naar een wasmachine 10 kg. Deze wasmachines zijn extra ruim en bieden dan ook genoeg ruimte voor veel was. Op deze manier is het mogelijk om veel kleding tegelijkertijd te wassen. Een grote wasmachine zorgt voor gemak en minder energieverbruik!

Een grote wasmachine heeft een grote laadcapaciteit: je kunt er vaak zo’n 9 tot 10 kg aan was in kwijt. Dit is ideaal voor grotere huishoudens van 6 of meer personen. Je bent beter in staat grotere hoeveelheden was weg te werken. Neem je een kleinere wasmachine, dan moet je veel vaker wassen en dit ga je ook terugzien op je energierekening. Het is dan ook slim om voor een ruime wasmachine te kiezen.

Waar moet je op letten bij aanschaf?

Bij het aanschaffen van een wasmachine 10 kg is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. In de eerste plaats speelt natuurlijk de energieklasse een grote rol. Hoe energiezuiniger, hoe beter. Er zijn dan ook een aantal modellen te vinden met een energieklasse A++, A+++ of zelfs A+++ -10%. Hiermee weet je zeker dat je niet onnodig teveel energie verbruikt.

Toerental en prijs

Let daarnaast ook op het toerental van de wasmachine. De een heeft 1400 toeren per minuut, de ander heeft er 1600 per minuut. Een hoger toerental zorgt meestal voor een drogere was, maar ook als je voor 1400 kiest profiteer je van prima prestaties. Het is aan jou om te bepalen hoeveel belang je hieraan hecht. Natuurlijk speelt de prijs ook een belangrijke rol in het uitkiezen van een goede wasmachine. Bepaal van tevoren hoeveel je wilt uitgeven aan een goede wasmachine 10 kg. Een grotere wasmachine is vaak wat duurder dan een model met een lagere vulcapaciteit, maar je hoeft niet altijd veel geld kwijt te zijn. Ontdek zelf jouw mogelijkheden!