Hoe je jouw droombadkamer kunt ontwerpen

Hoe je jouw droombadkamer kunt ontwerpen

We zien allemaal weleens eens foto’s voorbijkomen op sociale media van prachtige badkamers. Je droomt er misschien al jaren over om een van deze ontwerpen te implementeren in je eigen badkamer. Waarom ga je er dan niet voor? Een groot budget hoeft helemaal niet aan de orde te zijn – mag natuurlijk wel, maar badkamerrenovaties kunnen voor ieder een realistisch project zijn. Als je het maar afstemt op jouw wensen! Dit zijn elementen die je wilt implementeren in jouw badkamer.

Installeer een muur met plaatstenen

Kenmerkende muren worden niet alleen in woonkamers en slaapkamers met verf of behang gemaakt. In een badkamer vestigt een dramatische stenen muur de aandacht op een badkuip, wastafel of ander belangrijk detail. Om er zeker van te zijn dat alle ogen op jouw prachtige kenmerkende muur zijn gericht (of het nu gaat om plaatsteen, tegels of een ander interessant materiaal), stop je discreet een LED-strip weg in het plafond.

Je moet een luxe bad hebben

Er zijn maar weinig dingen die harder ‘luxe’ roepen in een badkamer dan een vrijstaande badkuip. Of je nu wel of geen vloeroppervlak hebt voor een apart bad en douche, je kunt je bad extra luxe laten aanvoelen door een krukje toe te voegen als rustplaats voor een boek, kaars of glas wijn.

Wil je niet investeren in een bad omdat je er simpelweg geen gebruik van maakt? Ga dan voor een luxe douche met verschillende sproeikoppen. Denk eens aan een gemonteerde regendouche, heerlijk!

Ontwerp een verlichtingsplan voor de badkamer

De juiste verlichting kan een badkamer maken of breken. Dit kan dus een goedkope investering zijn in je badkamer die alles totaal verandert. Het meest kritische gebied voor badkamerverlichting is de spiegel. Idealiter zou je wandlampen aan elke kant van de spiegel ongeveer op ooghoogte moeten hebben, met een derde licht boven de spiegel. Deze opstelling verlicht je gezicht van beide kanten en van boven, waardoor schaduwen worden geëlimineerd.