Kerstcadeaus voor op je verlanglijstje

All I want for christmas is… mangohouten meubels! En dus horen ze beslist op je verlanglijstje voor de kerstman wat ons van Mannentotaal betreft. Voeg je bijvoorbeeld een mangohout dressoir toe aan je interieur, dan weet je een ding zeker: gezelligheid gegarandeerd. Mangohout is een tropische houtsoort en voegt daardoor heel makkelijk sfeer toe aan je huis door de warme kleuren van het hout. Daarbij is het ook nog eens een duurzame houtsoort waardoor je niet alleen je interieur, maar ook de planeet een plezier doet. Ligt jouw verlanglijstje al op de kerstman te wachten? Dat van ons in ieder geval wel. We delen graag een paar van onze favorieten met je.

Goede basis

Mangohouten meubels zijn geen spektakelstukken, maar dat maakt ze juist zo sterk. Door de eenvoud zijn ze makkelijk te combineren met allerlei woonstijlen en allerlei accessoires. Ze vormen een goede basis waarmee je in principe nog alle kanten op kunt. Allereerst zijn wij groot fan van de mangohouten tv-meubels en salontafels. Ze toveren je zithoek namelijk heel gemakkelijk om tot een knusse hoek die uitnodigt om erin te duiken, met een goed boek of je favoriete serie. 

Lekker lang tafelen

Het best verkochte mangohouten meubel? Dat is beslist de eettafel ovaal. En dan als het even kan met stoer zwart blad en stalen poten. Met een zwarte ovale tafel haal je een pronkstuk in huis waar menig vriend jaloers op zal worden. Het fijne aan een ovale tafel is dat het voor saamhorigheid zorgt. Niemand zit aan de ‘buitenkant’. Deze tafel is daarom perfect voor avonden lang tafelen of een borrel met vrienden. 

Dubbel duurzaam

Mangohout is een hardhoutsoort en daarom niet enorm gevoelig voor slijtage. Een meubel van mangohout gaat daarom lang mee. Mocht er toch een keer iets omvallen, dan haal je dat er heel gemakkelijk af met een licht vochtige doek. Maar dat is niet het enige voordeel. Mangohout is namelijk ook een ecologisch gezien een goede keuze. Mangohout is namelijk een restproduct van de mangoteelt. De bomen worden niet speciaal geplant voor de meubelindustrie, de meubelindustrie zorgt er juist voor dat het hout niet weggegooid wordt. Door een mangohouten meubel op je verlanglijstje te zetten doe je dus niet alleen jezelf een plezier, maar ook de planeet.