Maak je woning slimmer en veiliger met elektrische raamdecoratie

Wordt het tijd dat jouw huis weer in de schoolbanken gaat? Dat gaat niet lukken, toch kun je een woning wel degelijk slimmer maken. Met een smart home systeem, luidsprekers die ook naar je luisteren of met elektrisch raamdecoratie. Je moet zelf ook even die grijze massa gebruiken om de beste aanpak voor jouw huis te bepalen maar daar helpen we je graag bij. Maak je huis slimmer van verwarming tot aan zonwering met de tips op deze pagina.

Waarom is elektrische raamdecoratie slimmer?

Eigenlijk is een smart home niet ‘slim’. Het zijn juist de bewoners die slim zijn omdat ze een aantal taken uit handen geven aan moderne technologie. Waarom zou je midden in de nacht naar een lichtknop zoeken als er lampen zijn met een bewegingsmelder? Als je met je handen vol staat is het wel zo prettig dat je via een spraakopdracht de rolluiken kunt sluiten. Zo zijn er allerlei taken in huis die we steeds opnieuw uitvoeren waarbij de techniek ons kan bijstaan.

Als je bijvoorbeeld kijkt naar elektrische raamdecoratie zijn er meer mogelijkheden dan je wellicht zou vermoeden. In de ochtend automatisch de gordijnen openen en in de avond weer dicht. Dat is makkelijk maar niet heel bijzonder. Als de gordijnen sluiten op het moment dat het donker wordt met behulp van een lichtsensor, dan wordt het interessanter. Of als je wakker wordt en nog even wilt blijven liggen terwijl je de smart hub op je nachtkastje vraagt om de rolgordijnen te openen. Het zijn die kleine gemakken die elektrische raamdecoratie zo fijn maken.

Het wordt nog slimmer als je producten aan elkaar gaat koppelen. Zo kun je bij zonsondergang de jaloezieën laten sluiten en de verlichting inschakelen. Ben je bijna thuis? Dan gaat de thermostaat ook alvast wat hoger zodat je thuis komt in een aangenaam warme woning. Zo zijn er allerlei slimme toepassingen waarmee het lijkt alsof er een onzichtbare butler door het huis waart. Let wel op want deze luxe went heel snel!

Waarom is elektrische raamdecoratie veiliger?

De meeste inbrekers zijn voorspelbaar. Ze zijn niet uit op de bewoners maar de bezittingen in huis. Dit betekent dat de meeste inbraken plaatsvinden in woningen die er verlaten uitzien. Als je laat thuiskomt van je werk, op stap bent of een weekendje logeert bij je ouders bijvoorbeeld. Elektrische raamdecoratie werkt gewoon door, ook als je niet thuis bent. Stel het systeem in op basis van een tijdklok of laat de zonsondergang uitlezen via een koppeling met het internet.

Is er sprake van een noodsituatie en treedt de rookmelder in werking? Dan moet alles open en alle lampen in huis moeten direct ingeschakeld worden. De slimme Somfy rookmelders kun je koppelen aan de rest van je smart home systeem, ook met Hue lampen of een IP beveiligingscamera. Zo zorg je voor een veilige woning in het geval van calamiteiten.

Met elektrische raamdecoratie maak je iedere woning slimmer en veiliger. Daarnaast kun je ook meer van je leven genieten omdat je weet dat jouw huis slim genoeg is om voor zichzelf te zorgen.