Ongelukken met de trampoline voorkomen

Hebben jullie thuis ook een trampoline staan? Kinderen zijn er dol op. Als het ’s avonds etenstijd is zijn ze er niet vanaf te slaan. Zelf ben ik ook opgegroeid met een trampoline. Ik heb daar vele uren van mijn jeugd joelend op doorgebracht. Geef maar toe mannen, jullie hebben vroeger ook op de trampoline gespeeld. En nu genieten we ervan als onze kinderen heerlijk aan het spelen zijn op de trampoline.  

Ongelukken 

Iedereen die als kind zijnde op de trampoline heeft gespeeld is wel een aantal keer gevallen. Open knieën, schaafwonden en veel tranen horen er dan ook een beetje bij. Maar er kunnen echt serieuze ongelukken gebeuren met de trampoline. In Nederland worden er gemiddeld 20 kinderen per dag naar de spoedeisende hulp vervoert door een trampoline ongeluk. Vaak zijn dit breuken of hoofdletsel. Ik wil jullie absoluut niet afschrikken om een trampoline te kopen voor de kinderen. Ik raad het juist aan. Maar wel met goede veiligheidsmaatregelen zodat het kind veilig springplezier heeft.  

De trampoline zelf 

Als de trampoline ingraven te veel werk is, zet de trampoline dan vast met een trampoline verankeringsset. Er zijn al te veel kinderen verongelukt doordat de trampoline van de grond kwam. Zorg ook dat de rand van de trampoline goed stevig is. Laat je kind niet tussen die veren komen. Vervang het doek als het aan vervanging toe is. Dat scheelt ook een hoop ellende. Je kan de levensduur van het doek verlengen door een beschermhoes trampoline aan te schaffen.  

Het gebruik 

De meeste ongelukken gebeuren doordat er veel kinderen tegelijk op de trampoline spelen. Als de trampoline overbevolkt is kan het maar zo zijn dat er per ongeluk iemand vanaf geduwd wordt. Als iemand uitglijdt kan er een voetje in de veren komen. Als het verschil in gewicht tussen de kinderen groot is kan het gebeuren dat je jongste gelanceerd wordt. Er kan dus veel narigheid voorkomen worden door maar max 1 a 2 kinderen op de trampoline te laten spelen.