Tips voor in de tuin

Nu de zomers steeds warmer worden, zal er ook steeds meer tijd in de tuin gespendeerd worden. Dan is er natuurlijk niets fijner dan dat je tuin er piekfijn bij staat en het liefst ook nog zo min mogelijk onderhoud nodig heeft.

Schutting

Een schutting of omheining rondom een tuin maakt het vaak net wat meer af. Je kunt hierbij kiezen voor een houten schutting, ijzeren hekwerk of een standaard beukenhaag. Voor een haag geldt natuurlijk hetzelfde als voor het gazon, het is belangrijk dat ze op tijd water krijgen en gesnoeid worden. Een schutting of hekwerk vergt vrijwel geen onderhoud. Een leuke combinatie van beide is een schutting van Adéquat. Deze kun je laten begroeien met planten, zodat je toch nog wat groen in je schutting hebt!

Gazon

Als je niet oplet, heb je al snel bruine of kale plekken in je gazon. Hartstikke jammer van je mooie gras! Dit kun je voorkomen door het goed bij te houden. Ook bij je gazon is het belangrijk dat je op tijd sproeit en het voldoende water geeft. Daarnaast moet het gazon ook bemest worden. Maai het tot slot regelmatig en dan zal jouw gazon er altijd op en top bij staan!

Bloemen

Niet alle bloemen zijn in staat om alle seizoenen te overleven. Bedenk goed wat voor bloemen je in je tuin zet. Wil je er veel of weinig tijd aan besteden? Wat voor beestjes komen er op af? En het belangrijkste: wat voor kleuren en bloemen vind je zelf mooi?