Wat heeft een kinderkamer allemaal nodig?

Het inrichten van een kinderkamer is een enorm leuke klus. Je kunt aan de slag met decoratie, mooie kleuren en bijpassende meubelen. Maar wat voor meubels heeft je kind nodig in zijn of haar slaapkamertje? In dit artikel geven we je leuke tips voor meubelen die perfect in een kinderkamer passen. In de spotlight staat steigerhout: een bijzondere materiaalsoort waar je allerlei leuke en speelse meubelen van kunt laten maken. Benieuwd wat je allemaal met steigerhout kunt doen? Lees snel verder!

Zorg voor genoeg opbergruimte

Ook op de kinderkamer is het belangrijk om genoeg opbergruimte te hebben. Denk aan een kledingkast waar je alle kinderkleren in op kunt bergen, of een houten kist voor het speelgoed. Daarmee zorg je ervoor dat het makkelijk voor je kind is om de kamer netjes te houden. Steigerhouten meubels zijn bij uitstek geschikt om meer opbergruimte mee te creëren. Omdat steigerhout van zichzelf erg sterk is, kun je er van alles van (laten) maken. Ook heeft steigerhout een stoer en robuust uiterlijk. Perfect voor in de kinderkamer, dus!

Combineer een bed met een bureau

Heb je een kleine ruimte om in te richten, dan is het een goed idee om daar rekening mee te houden wanneer je meubelen gaat kopen. Wil je een houten kinderbed kopen voor in een kleine slaapkamer, kies dan voor een hoogslaper. Zo’n hoogslaper maakt optimaal gebruik van de ruimte die je hebt. Onder het bed kun je namelijk ruimte maken voor een bureau, waar je kind rustig huiswerk aan kan maken. Heeft je kind vaak logeetjes over de vloer? Dan biedt een hoogslaper onderin ruimte voor een extra bedje.

Heerlijk slapen in een huisjesbed

Heb je meer ruimte te besteden, dan is een huisjesbed een mooie aanvulling voor de kinderkamer. In een huisjesbed is naar bed gaan elke nacht een feestje. Je kunt dit soort bedden goed van steigerhout laten maken. Het speelse uiterlijk van zo’n bed staat leuk in elke kinderkamer. Heb je een eigen idee voor een huisjesbed, of een ander mooi meubel voor in de kinderkamer? Een steigerhoutspecialist zoals VanLonden kan jouw idee omtoveren tot een prachtig meubel. Daar hoef je zelf geen designer voor te zijn: de meubelmakers van VanLonden kunnen op basis van jouw idee een bouwtekening maken. De afmetingen en afwerking van je nieuwe meubel kies je natuurlijk zelf. Zo maak je samen een meubel dat precies bij de kinderkamer past.