Wijnkast met 1 of 2 zones

Uw voorkeur voor rode, witte of rosé wijn zal de doorslaggevende factor voor uw wijnkast worden. Echter is dit niet per definitie zo. Hieronder leggen we u in detail uit wat de beste keuze zou zijn voor een wijnkast met 1 of 2 zones.

Rode en witte wijn

Het verschil tussen rode en witte wijn zit niet alleen in de smaak, maar ook in de manier waarop de wijn moet worden bewaard. De reden hiervoor is dat witte wijn wordt geserveerd bij 7 – 12 °C en rode wijn bij 14 – 18 °C. Het moge dus duidelijk zijn dat deze twee soorten wijn niet in dezelfde temperatuurzone, dus niet in dezelfde wijnkoelkast, kunnen worden bewaard. Hiervoor heeft u een wijnklimaatkast nodig met twee of meer klimaatzones, die afzonderlijk kunnen worden ingesteld met behulp van een thermostaat. Het verschil tussen een wijnfrigo en een klimaatkast is het aantal temperatuurzones waarmee hij is uitgerust. In feite heeft een klimaatkast meestal maar één temperatuurzone met één thermostaat.

Wijnfrigo inbouw met meerdere zones

Een wijnfrigo inbouw heeft vaak meerdere temperatuurzones. Deze wijnfrigos worden vaak ingebouwd in keukens en het wordt daarom op prijs gesteld dat zowel witte als rode wijn snel binnen handbereik is. Het is voor een wijnkast of wijnfrigo echter niet belangrijk of er meerdere zones in zitten. Voor bijna alle formaten zijn er wijnkasten die zowel één als twee zones hebben. De varianten met twee temperatuurzones zijn over het algemeen wel duurder. De kleinere modellen zijn er vaak alleen als wijnkast één zone.

Laat u adviseren bij Mijn-Wijnkoelkast

Bent u in dubio over of u een wijnkoelkast met twee zones nodig hebt? Schakel dan de hulp en deskundigheid in van Mijn-Wijnkoelkast. Zij kunnen u informatie geven op basis van uw wensen en behoeften. Het persoonlijke contact zorgt tot nu toe al voor veel positieve reviews.